Vlaamse Compostorganisatie


In mijn vorige post had Ilse Jannes van IVAGO het over de lesgevers van VLACO, dat is de Vlaamse Compostorganisatie.
Op de site van VLACO is een heleboel informatie te vinden, ook waar je compost spotgoedkoop kunt kopen. Als je een tuin aanlegt heb je normaliter nog geen compost wegens geen tuinafval.

Wel hier vind je een aantal adressen waar je compost kunt afhalen of laten brengen. Sommige fabricanten krijgen het kwaliteitslabel van VLACO mee. Voor de kostprijs hoef je het in ieder geval niet te laten: 2,5 euro per ton of 0,5 euro voor een zak die je zelf meebrengt, voor een zakje van 70 liter in een tuincentrum betaal je algauw 4 euro… Natuurlijk de vervoerskosten niet uit het oog verliezen, als je een vrachtwagen laat komen met een paar ton is het misschien handig om af te spreken met buren om de kosten te delen.

Je vraagt je wellicht af hoeveel compost je nodig hebt bij het aanleggen van een grasveld of een border of als je laagje wil aanbrengen op een bestaand gazon of als bodemverbeteraan voor de moestuin. Hier is een calculator te vinden voor het berekenen van verschillende toepassing per m2.Leave a Reply