Bomen ruimen


Zondag gaan we bomen ruimen bij mijn schoonbroer Luc, die heeft een heel grote tuin, waarin nogal wat bomen staan, vooral eiken en sparren.

Een paar jaar geleden is bij een najaarsstorm een grote eik omgewaaid en die is gedeeltelijk in het dak van de woning van Luc terecht gekomen. De boom stond dan ook vlakbij, een meter of drie schat ik. Dus toch even opletten waar nieuwe bomen worden aangeplant.

In dezelfde storm is achteraan de tuin nog een eik tegen de vlakte gegaan. Die twee bomen gaan we zondag in stukken zagen en klieven. Daar het om vrij grote bomen gaat zal het een zware klus worden.

Nog een tip om te voorkomen dat bomen omwaaien: in veel tuinen en parken zie ik bomen die begroeid zijn met klimop. Dit kan op zich niet veel kwaad, maar als de klimop tot in de kruin van de boom groeit en daar woekert, heeft de boom ook in de winter bladeren. Die kunnen bij najaars – of voorjaarsstormen veel wind vangen waardoor de boom door de topzware kruin kan omwaaien of afbreken.
Dus hou je bomen vrij van klimop!Leave a Reply