Plant een boom


Ik ben een tijdje gedwongen inactief geweest omdat Blogger op een nieuwe versie was overgeschakeld en achter de schermen moest één en ander worden aangepast. Dat is nu in orde and we’re back.

Vorig weekend hebben we nog een paar bomen geplant waarover ik reeds eerder schreef: een Liriodendron tulipifera die in de plaats komt van de Catalpa en een Liquidambar styraciflua die we dichter bij het huis geplant hebben, hij moet voldoende schaduw geven op een vrij grote raampartij.
We hebben vrij grote bomen gevonden, beide zijn 4,5 meter hoog. We zochten vooral een groot exemplaar van de Liquidambar omdat het zo’n trage groeier is. Het kan 20 jaar duren vooraleer de boom 10 meter hoog is, dus we zijn reeds halfweg!

De Liriodendron groeit vlugger, ongeveer een meter per jaar, dus dat zal wel vlug een boom worden i.p.v. een ‘boompje’.

Hier een paar foto’s van de Luiqidambar, het plantgat is voldoende groot gemaakt en de boom zelf is vastgemaakt aan 3 palen zodat ie goed overeind blijft staan.

Liquidambar planten 1

Liquidambar planten 3One Response to “Plant een boom”

  1. Michel Says:

    Lees (nu pas) uw artikel – ben zelf op zoek naar een (grote) Liquidambar om achteraan in de tuin aan te planten (als solitair). Kan u me misschien een of enkele adressen aan de hand doen waar ik de grotere exemplaren zou kunnen aanschaffen?
    Alvast bedankt !

Leave a Reply