Happy New Year!


Aan alle lezers van deze blog: een heel gelukkig 2007 met veel ontspannende uren in de tuin!

Vorig jaar is een druk jaar geweest en de projecten die waren gepland zijn ook gerealiseerd:
- De aanleg van de grote borders achteraan en opzij. De borders zijn voor een groot deel ook gevuld met vaste planten en struiken.
- De kruidentuin in dambordpatroon is aangelegd.
- Net zoals voor de kruidentuin kon ik voor realisatie van de pentanquebaan beroep doen op een paar goede vrienden.
- Onze Catalpa is geveld en vervangen door een Liriodendron, voor de grote glaspartij van het bureau staat nu een al vrij grote Liquidambar, met dank aan Monique en Geert.

Voor 2007 staat natuurlijk ook nog het een en ander op het programma:

- Zoals je hier onlangs kon lezen plannen we in het voorjaar een pergola in het verlengde van de petanquebaan.
- Een van de zaken die we eerst moeten aanpakken is onze gazon, die ligt er nu heel slecht bij. Engerlingen hebben grote stukken aangevreten en merels hebben de job afgemaakt. Een andere oorzaak is waarschijnlijk een slechte drainage…
- Een border is work in progress. Hier en daar moeten nog wat gaten worden gevuld en sommige planten zullen een andere plaats krijgen: aanpassingen in het kleurschema, sommige vaste planten vallen kleiner of groter uit dan voorzien.

Verder ga ik ook de structuur van deze blog veranderen: naast de gebruikelijke postjes, wil ik ook vaste pagina’s maken die als referentie kunnen worden gebruikt. Die zullen het hebben over snoeien, de theorie en praktijk van tuin ontwerpen en aanleggen enz… Op termijn voorzie ik ook een beschrijvende lijst van alle planten die in onze tuin staan met eigen foto’s, maar dat wordt waarschijnlijk aan werk van lange adem.4 Responses to “Happy New Year!”

 1. Zoë Says:

  Gaan we dit jaar ook de schommel installeren papa?
  Zoentjes, Zo

 2. Dirk Sabbe Says:

  Gelukkig nieuwjaar: keep on keepin’ on!

  Voor 2007 wens ik U en de Uwen: veel groene vingers, stevige pergola’s scheurvrije bomen, een mysterieuze sterfte onder de junikevers, nimmer scheefzakkende tegels, 9 genagelde latjes en een fijn petanque seizoen 2007.

 3. Antoon Jaminé Says:

  Euh, ja de schommel zullen we ook opnieuw plaatsen zeker. Dat had ik even over het hoofd gezien ;-) ))

  Dirk, bedankt voor de fijne en euh, toch wel zeer gedetailleerde wensen, ik hoop dat ze allemaal mogen uitkomen! Bij die mysterieuze sterfte heb ik wel mijn twijfels…

 4. Ilse Jansoone Says:

  Ik wens jullie een gezellige pergola en een prachtige zomer zodat we in een mooi rustig ontspannend kader met heel veel toffe vrienden opnieuw kunnen petanquen in dit nieuwe jaar.

Leave a Reply