Kennis door bloggen


k ben nu anderhalf jaar bezig met deze blog en een half jaar vrij actief op het forum van Tuinadvies en het is tot nu toe een zeer verrijkende ervaring geweest. Heel veel bijgeleerd, zowel door zelf de artikeltjes te schrijven als door het beantwoorden van de vragen (en het stellen van vragen) op het forum.

Bij de research moet je natuurlijk wel wat filteren want sommige sites slaan de bal volledig mis en bieden nonsens aan i.p.v. gedegen informatie.
Een groot voordeel van zoeken op het web is dat je echt in de diepte kan gaan, van de meest obscure plant of teeltwijze is er wel een beschrijving en foto te vinden, daar kan de meest uitgebreide plantenencyclopedie niet tegenop.
Een afknapper soms is het fotomateriaal, man er staat brol op het net. Een goede foto nemen van een plant of boom is blijkbaar zeer moeilijk, zelfs op “professionele” sites.

Op het forum van Tuinadvies wordt wel eens geluld – maar dat doen we in real life ook, dus no problemo – en niet iedereen is het altijd eens met elkaar, maar over het algemeen worden de vragen vlug en correct beantwoord.
Het forum creĆ«ert ook een ‘community-gevoel’ en dat is toch wel heel leuk, misschien worden er dit jaar wel zaken samen georganiseerd, dan hebben we de gelegenheid om elkaar echt te ontmoeten!One Response to “Kennis door bloggen”

  1. Ilse Jansoone Says:

    Tof. Ik heb inderdaad hetzelfde gevoel http://www.jansoone.be/2006/12/gelukkige-verjaardag-art-e-business.html.

    Wordt het geen tijd dat we beginnen buzzen ;-)
    http://www.buzzer.nl/content/inschrijven.php

Leave a Reply