Helleborus, standplaats en vermeerdering


Helleborussen zijn in feite bosplanten en zij groeien het best op een licht beschaduwde plaats, onder hoge, bladverliezende bomen of grote struiken. Ze vragen een humusachtige grond, vooraleer te planten of te zaaien goed wat compost in de grond verwerken.

Het is een plant die niet van wind en tocht houdt.
Dus zet ze op beschutte plaatsen.

Pas geplante exemplaren komen maar langzaam op gang, maar eenmaal ze goed in de groei zijn, kunnen ze heel lang op dezelfde plaats blijven. Ze worden elk jaar mooier, groter en bloeien rijker.

Vermeerderen doe je best door te zaaien, soms gebeurt dat spontaan: rondom de plant zijn dan in de herfst de zaailingen te vinden. Je kunt zaaien in juni in potjes die buiten staan en vochtig gehouden worden. Uitdroging vermijden, dus niet in de volle zon plaatsen.

Scheuren kan ook bij oudere planten, maar is risicovol, de gescheurde delen slaan niet altijd aan.Leave a Reply