"Tuinen, ontwerpen met gevoel en visie" door Bart Hoes


Met tuinboeken is het een beetje zoals met bladluizen, er komen er alsmaar bij en ze blijven maar komen.
En er zit spijtig genoeg ook veel junk bij, vooral de trendy ‘garden designers’ schrijven en fotograferen er lustig op los.
Het boek van Bart Hoes is een slag in het water die weinig rimpels zal veroorzaken. Het past perfect in de nieuwe trend van strakke tuinen, met veel verharding, veel hagen, veel geometrische vlakken maar weinig fantasie.

Veel foto’s en paar weinig zeggende maar hoogdravende teksten. Zelfs wie in dit soort tuinarchitectuur is geïnteresseerd komt hier niet aan zijn trekken want bij de foto’s wordt geen enkele plant vermeld.
Wat weer opvalt in deze dikwijls minimale tuinen is de onveranderlijkheid, het geheel is geschapen, heeft vorm gekregen en moet verder zo onderhouden worden.
Terwijl ik vind dat een tuin altijd een beetje ‘work in progress’ is: kleurschema’s aanpassen, worden struiken of bomen groter, dan pas je de afmeting of vorm van de borders of groene partijen aan.

Ik moet toegeven dat bij sommige modernistische woningen een strakke minimale tuin wel past, maar het is mijn ding niet.

“Tuinen, ontwerpen met gevoel en visie” door Bart Hoes,
ISBN 90 215 8055 1
€ 24,95One Response to “"Tuinen, ontwerpen met gevoel en visie" door Bart Hoes”

  1. Anonymous Says:

    Hé, je blijft nog mild met wat betreft de stroop die erbij geschreven wordt…

    Hilde

Leave a Reply