Amerikaanse bosbes


In onze vorige tuin had ik een moestuintje, in deze tuin, die toch heel wat groter is dan de vorige heb ik een kruidentuin aangelegd. Een moestuin is me op dit ogenblik wat teveel werk, wie weet komt het er later misschien nog van.

We wilden wel weer een paar bessenstruiken in onze nieuw tuin, die heb ik vorige weekend geplant achter de kruidentuin, daar was nog een plaatje over waar veel zon komt. We kozen voor een witte en rode aalbes, die hadden we vroeger ook al. Erg lekker om van de struik te eten of om confituur van te maken, als de merels er niet mee aan de haal gaan…

Een Amerikaanse bosbes of Vaccinium Corymbosum heb ik nog niet gekweekt.
De struik wordt 1,5 tot 2,5 meter hoog en brengt een massa vruchten voort. De grond moet goed vochtig blijven, ook voor de aalbessen, dus heb ik rond de voet een dikte laag houtschors gegooid. Een bijkomend voordeel is dat bij plensregen de grond niet dichtklap en het onkruid krijgt geen kans als de mulchlaag dik genoeg is.

De Amerikaanse bosbes is ook nog een mooie struik die in april – mei uitbundig bloeit en die een mooie rode herstkleur krijgt. Ik ben er nog niet uit hoe en of de struik moet worden gesnoeid, de bronnen verschillen van mening. Ik heb de vraag gesteld op het forum van Tuinadvies. Hoe de aalbessen worden gesnoeid, daar kom ik binnenkort op terug.Leave a Reply