Bloempotten TerraMix


en paar weken geleden kocht ik bij AVEVE een vrij grote bloempot om een hydrangea in te planten. Nu zijn terracottapotten van die omvang vrij zwaar om te verplaatsen, zelfs op een plankje met wieletjes eronder. Potten van plastic zijn zeer licht en onderhoudsvriendelijk, maar het zijn euh… plasticpotten.

De bloempot van TerraMix die ik uiteindelijk kocht verenigt de goede eigenschappen van terracotta en plastic: ziet er goed uit, is licht en vorstbestendig.
Terracottaschilfers en kunststof vormen de bestandsdelen van deze potten, die tegen een stootje kunnen, ze zijn zo sterk is als kunststof, maar hebben de porositeit (waterdoorlatend vermogen) van terracotta.
Nadeel: TerraMix potten zijn niet echt goedkoop…

Bloempot TerraMix

Vooraleer te gebruiken, niet vergeten een paar gaten in de bodem te boren.2 Responses to “Bloempotten TerraMix”

 1. Anonymous Says:

  Als deze potten porositeit (waterdoorlatend vermogen)hebben, waarom moeten er dan gaten in geboord worden?

 2. Antoon Jaminé Says:

  Beste,

  In ‘gewone’ terracottapotten zit toch ook een gat onderaan? Het is niet omdat een pot poreus is, dat het overtollige water (bij watergeven of een fikse regenbui) door het oppervlak van de pot naar buiten kan. Vandaar dat iedere pot of hij nu van plastic of terracotta of een mengeling van beide gemaakt is, één om meerdere gaten heeft. Een simpele regel voor goede waterhuishouding!

  Groeten,

  Antoon

Leave a Reply