Lange hete lente


Dit is weerkundig gezien de raarste maand april ooit.
In het weekend van 1 april plantte ik een paar bessenstruiken en zaaide ik een stuk gazon. Sindsdien heeft het niet meer geregend. Er was nochtans regen beloofd in het weekend van 1 april, vandaar dat ik toen gras zaaide. Maar geen regen dus…

Dan maar sproeien, we hebben toch een regenwaterput van 10 000 liter; dat hebben we tot nu toe gedaan 2 à 3 maal per week. We hopen dat onze regenwaterput het ‘vol’ houdt tot volgende week dinsdag, dan is regen voorspeld.

Ondertussen is het de voorbije maand niet alleen droog geweest maar ook onnatuurlijk warm, hoogzomerse temperaturen van 28 – 29 graden. Dat heeft ook zo zijn voordelen, altijd mooi weer, minder stookkosten, ’s avonds een terrasje doen, …

Een stel rare bietenkwieten heeft zelfs een site gemaakt: ‘Leve de opwarming‘, waar allerhande tips staan om de aarde verder op te warmen: meer elektriciteit verbruiken, meer met de auto rijden, stop met recycleren… Om aldus actief mee te werken aan de opwarming van de aarde. Misschien is dit allemaal ironisch bedoeld? Indien niet, om het met de wijze woorden van keizer Augustus te zeggen: debilitas extremis.Leave a Reply