Tuinbouwschool Melle, grote plantenverkoop


Vorige zondag zijn we naar de Tuinbouwschool van Melle geweest waar de jaarlijkse plantenverkoop plaats vond. Er was een massa volk op afgekomen, maar we waren er gelukkig vroeg bij. De tuinbouwschool biedt een grote keuze uit vaste planten, eenjarigen, kruiden, heesters en bomen. Dit alles aan zeer schappelijke prijzen.

Voor de afboording van een nieuwe border, waarover later meer, had ik een aantal geraniums (ooievaarsbek) nodig. Ik zocht een lila of paarse variëteit met niet te hoge bloemstengels, want die durven omwaaien of afknakken. Ik vond wat ik zocht: geranium ‘Johnson’s Blue’, een variëteit met een mooie frisse kleur en die wordt niet hoger dan 30 cm.

geranium_himalayense_johnson_s_blue_0.0

Ik kocht 10 tamelijk grote planten. Meer hoeft niet want geraniums zijn zeer gemakkelijk te vermeerderen.4 Responses to “Tuinbouwschool Melle, grote plantenverkoop”

 1. Anonymous Says:

  hoe vermeerder je die geraniums dan wel ??
  groetjes !!
  xxx
  Nathalie

 2. Antoon Jaminé Says:

  Wel Nathalie, dat gaat vanzelf: de plantjes hebben een massa stengeltjes, na verloop van tijd vallen sommige stengels op de grond en die krijgen dan wortels. Die nieuwe plantjes kunnen dan van de moederplant worden losgemaakt. Op termijn kun je alle buren van geraniums voorzien ;-)

 3. Anonymous Says:

  ken je geranium “rozanne” ?
  is nog spectaculairder van bloei dan de “jonhson’s blue “
  enkel vermeerderen zal moeilijker zijn
  maar één plant dekt gauw 1m2

 4. Anonymous Says:

  Ja, G. Rozanne is te gek. Vorig jaar in juni in mijn tuin gezet. Heeft aan een stuk door de eerste behoorlijke vorst zeer rijk gebloeid. En een prachtige kleur. Beste plantenkoop van mijn leven tot nog toe.
  Sanne

Leave a Reply