Tuindagen van Beervelde


Gisteren zijn we naar de “Tuindagen van Beervelde” geweest, een primeur voor ons en het was zeer de moeite. Meer dan 200 deelnemers toonden een groot aanbod van planten en decoratie die met de tuin te maken heeft. De meeste kwekers hadden een zeer mooie collectie planten mee, ook veel nieuwe soorten en variĆ«teiten. Planten die men in een ‘normaal’ tuincentrum niet vindt.
Vaste planten, kruiden en heesters waren nogal prijzig vond ik, maar ja dat zal wel samenhangen met de exclusieve locatie en zeldzame soorten.

Tuindagen Beervelde

Naast het exposantenparcours kom men ook een ‘Woodland-wandeling’ maken. Woodlandgardening is al een tijdje in opmars, zie de vele bosplanten die tegenwoordig aangeboden worden, het was trouwens het thema van de Tuindagen.
Via een slingerend paadje kon je het bosgedeelte van het park bezoeken, een tocht door verschillende natte en drogere delen, met uiteraard aangepaste vegetatie. De eigenaar van het domein, Graaf de Kerckhove, heeft een zeer mooie collectie rododendrons, azalea’s en varens die onder eeuwenoude statige eiken en beuken groeien. Een paar eenvoudige pancartes trokken de aandacht op een speciale omgeving of toonden aan welke werkzaamheden er de laatste tijd waren uitgevoerd.

De Tuindagen zijn echt een aanrader, goed om nieuwe planten te ontdekken en inspiratie op te doen. De Tuindagen dreigen echter wel het slachtoffer te worden van hun eigen succes, er was zodanig veel volk dat ik soms moeite had om sommige standen te bezoeken.Leave a Reply