Heersterborder


Ik heb nog een bordertje aangelegd in het verlengde van ons terras. De bedoeling is om het terras wat meer aan te kleden en wat geborgener te maken. Het terras wordt aan de kant van de border nu ook afgeschermd door een rijtje houten palen van ongeveer 1,7 meter hoog, waar we een paar clematissen tegen laten groeien.
Een bijkomend voordeel is dat de oppervlakte gras weer wat slinkt en er dus minder gras moet worden gemaaid!

Het moet een onderhoudsvriendelijke border worden met vooral heesters en bodembedekkers. De heesters: een osmanthus, een ligustrum, een viburnum tinus en een euonymus. De heesters zullen op termijn een haagje vormen, een doorgang van de zijkant van de woning naar het terras. Bedoeling is ook dat als de struiken uitgegroeid zijn tot een haag, ze wat schaduw werpen op de grote glaspartij van het bureau.
Volgende keer iets meer over de planten zelf en een paar foto’s.Leave a Reply