Vijver ontwerpen


De voorbije twee jaar heb ik niet alleen over het ontwerp en het aanplanten van onze eigen tuin gehad, maar ook over specifieke planten, vogels, vlinders, milieu, tuinboeken, tuingereedschap, snoeien enz.

In ‘Tuin Aanleggen’ is de vijver nog niet aan bod gekomen om de eenvoudige reden dat ik er geen heb en er ook weinig kan over vertellen. Om vijvers ook hier te belichten ga ik een beroep doen op onze vroegere gebuur en vriend Dirck Bogaert. Hij zal het hier geregeld hebben over het ontwerp en de aanleg van de vijver, het onderhoud, keuze van vissen, enz. Hij heeft naar mijn bescheiden mening een paar heel mooie vijvers aangelegd die er goed uitzien èn geïntegreerd zijn in het tuinontwerp.

Wellicht wordt dit ook voor mij een ontdekkingsreis. Mijn echtgenote Hilde wil ook een vijver in onze tuin integreren, maar ik heb de boot altijd af gehouden (pun intended) wegens nu geen tijd, geen kennis… Wie weet komt het er toch nog van;-)

De eerste post van Dirck volgt binnen een paar dagen.Leave a Reply