Remedie tegen engerlingen helpt?


Gisteren was ik in de tuin aan het schoffelen- onkruid blijft maar groeien – en haalde een engerling naar boven, what else is new. De engerling was echter dood! De larve was wat verschrompeld en had een bruine kleur.
Oké één dode engerling maakt mijn herfst nog niet, maar even later kapte ik er nog één naar de oppervlakte. Dit exemplaar was (nog) niet dood, maar ook deze larve was aangetast door de nematoden (piepkleine aaltjes) die ik eind augustus over het gazon verspreidde.

Dus de engerlingenbestrijding (Hellingman Biocontrole) waar ik een paar blogjes geleden over berichtte helpt wellicht! Dat zou zeer goed nieuws zijn.
Volgend weekend ga ik op onderzoek in het gazon zelf.
Wordt vervolgd…2 Responses to “Remedie tegen engerlingen helpt?”

  1. zandhoogte Says:

    Waar zijn aaltjes te koop dienende ter bestrijding van ENGERLINGEN in het gazon ???

  2. Antoon Jaminé Says:

    De aaltjes hebben we online besteld via deze site:
    http://www.biocontrole.nl/biocontrole/info.html
    De aaltjes, het geheel ziet eruit als grof poeder, werden met de post opgestuurd met een coldpack in een geconditioneerde verpakking.

Leave a Reply