Tip voor plaatsing van bloembollen in de tuin


De narcissen en krokussen in de tuin roepen een vroeg lentegevoel op, hoewel het stormachtig weer van de laatste weken anders laat vermoeden: ik heb soms het gevoel dat ik in een vuurtoren op de Faeröer Eilanden zit. Of is het Faröer Eilanden, of Faroereilanden, of Faröer-eilanden. Ik hou het maar op mijn eerste keuze, klinkt meest Deens.

Anyway. Bloembollen dus. Ze geven vroeg kleur aan de border, er is bijna geen onderhoud aan (behalve die vervelende tulpen die je moet uitgraven), ideale planten dus. Strategisch geplaatst zorgen ze voor een maximaal effect. Omdat onze borders nog jong zijn, twee en drie jaar, kunnen er nog heel wat bloembollen bij. Dat was ook de bedoeling vorige herfst: hier en daar nog wat bollen in de grond.

narcissus

Maar waar planten? De begroeiing in de herfst is volledig anders dan in de late winter, vroege lente… Ik wist begot niet meer waar er bloembollen in de grond zaten.

Dus is het nu tijd voor een actieplan: dit weekend gaan we de borders nauwkeurig bekijken en bepalen waar we nog bloembollen willen. Het is dan ook goed om vanuit de ramen van de living en keuken naar de tuin te kijken en zo de plaats voor de bloembollen te markeren.
Op die plaatsen waar we nog bloembollen willen in de tuin, zullen we takjes in de grond steken. Zo zullen we in herfst weten waar we de bollen moeten planten.Leave a Reply