Tuin aanleggen = tuin opmeten


Als je een tuin wilt aanleggen moet er een heleboel gebeuren vooraleer je de spade hanteert. Het eerste wat je moet doen is de tuin accuraat opmeten, een plan op schaal maken. Een schets of overzichtsplan kan je een goede indicatie geven hoe de verschillende delen kunnen samenwerken, een plan op schaal heb je nodig om je ‘plannen’ naar de realiteit over te zetten.
Bij het plan op schaal ga je in detail te werk, bijvoorbeeld de afmetingen van verhardingen zoals terrassen en paden. Maar het belangrijkste, een schaalplan zal ervoor zorgen dat de tuin die je ontworpen hebt, past in de oppervlakte die je ter beschikking hebt.

Dit plan zal je ook helpen om je budget te determineren of onder controle te houden. Je kunt de verschillende delen van je tuin visualiseren in oppervlakte zodat de prijs per vierkante meter zichtbaar wordt.
Start met de woning op te meten en te situeren op de totale oppervlakte, als je de plannen van de architect van je woning nog hebt, is een groot deel van het werk reeds gedaan…
Probeer zo nauwkeurig mogelijk te meten: bij de aanplanting van een haag bijvoorbeeld weet je dan hoeveel planten je moet kopen.Leave a Reply