Tuin aanleggen: het creatieve aspect


Tabula rasa. Hoe je het ook draait of keert als je een tuin gaat aanleggen, kom je op een bepaald moment voor een leeg blad te zitten, met het potlood in aanslag. Je kent dan al de afmetingen van je tuin, de oriƫntatie, de grondsoort, de elementen waar je rekening moet mee houden zoals bomen, schaduw van de woning, vochtige of droge grond enz.

Bewaar de details voor later en concentreer je nu op de grote lijnen en de grote vlakken: het terras, het gazon, de borders, paden, pergola’s, vijvers… Het kan echt plezant zijn om deze vormen te, rechthoeken, cirkels, linten te verplaatsen en te schuiven, dit in functie van de vorm van je tuin.
Om niet voortdurend opnieuw te moeten tekenen en gommen, kun je de vormen ook uitknippen en in ‘je tuin’ verschuiven.

Je hoeft het warm water niet telkens opnieuw uit te vinden: kijk eens rond bij vrienden of geburen naar een tuin die je aanstaat of elementen ervan die je goed vindt, die kun je dan integreren in je eigen tuin. Er zijn ook heel wat tuinboeken met tuinplannen die wellicht passen bij de vorm of de oriƫntatie van jouw tuin.Leave a Reply