Plantentuin Universiteit Gent


Vorige zondagmorgen bezochten we de Gentse Plantentuin. Het was een hele tijd geleden dat we er nog geweest waren en het was een aangename herontdekking. De Plantentuin bevindt zich aan de rand van het Citadelpark, op een domein van 2,7 ha. Je vindt er meer dan 10.000 plantensoorten.

Zoals jullie weten ben ik nogal een bomenfanaat en hier zijn enkele prachtige exemplaren te vinden, o.a. een magnifieke treurbeuk en een prachtige (groene) Japanse esdoorn. Zie foto hieronder.

Voor de echte plantenliefhebbers zijn hier unieke exemplaren te vinden, maar ook voor natuurliefhebbers en toevallige passanten is dit een prachtig domein. Toe we er vorig weekend waren stonden de azalea’s (geweldige collectie trouwens) op hun mooist.

De geur van deze blauwe regen was bedwelmend.

Er zijn regelmatig gratis rondleidingen en themawandelingen. Info op site van Plantentuin Universiteit Gent. Leuke (beknopte) site trouwens, maar er mogen wel wat meer updates gebeuren, het laatste bericht onder actueel is van van 14 augustus 2006…



3 Responses to “Plantentuin Universiteit Gent”

  1. De tuinman Says:

    Mooie artikel en wat een prachtige bomen .

  2. Ilse Jansoone Says:

    Zeker de geleide bezoeken tijdens de Gentse Feesten zijn een aanrader.

  3. Antoon Jamin Says:

    Yep, we gaan dit jaar maar in augustus op vakantie, ik ga zeker één van de geleide bezoeken meepikken!

Leave a Reply