Bloeiende clematis montana


Het is de bedoeling om jullie de komende maanden regelmatig een bloeiende plant in onze tuin te laten zien. Deze keer is het de beurt aan de clematis montana. Ik heb in 2005 twee soorten geplant: clematis montana ‘Rubens’ heeft roze bloemen en clematis montana ‘Grandiflora (C.m.alb)’ heeft iets kleinere witte bloemen. Clematis montana is een lentebloeier en heeft alleen vormsnoei nodig, de grootbloemige soorten bloeien in de zomer en worden in de vroege lente tot dertig cm boven de grond gesnoeid.

De eerste foto dateert uit 2006, de tweede is een paar dagen geleden genomen. Zoals je ziet, heb je met deze snelgroeiende klimplant vrij vlug een mooi resultaat.

Ik liet de clematissen tussen een reeks palen groeien, die haaks op elkaar staan. De palen zijn 1,8 meter hoog, de onderlinge afstand is ongeveer 15 cm. Tussen de palen spande ik een gegalvaniseerde ijzerdraad om het vasthechten van de stengels te vergemakkelijken.

Het beeld is een deel van een oud grafmonument, ongeveer 100 jaar oud, en stelt de levensboom voor.Leave a Reply