Open Tuinen 2008


Hou alvast het weekend van 28 en 29 juni vrij, want dan is er opnieuw ‘Open Tuinen’, een organisatie van de Landelijke Gilden, zeg maar de Boerenbond. Hopelijk zijn de weergoden beter gezind dan vorig jaar, want dan moesten we tussen de buien door of onder de paraplu de tuinen bezoeken.

Deze manifestatie is voor iedere tuinliefhebber een must: je kunt er inspiratie opdoen, zien hoe het moet (of niet moet) en er komt toch ook een gezonde dosis voyeurisme aan te pas. Waar je anders enkel over de haag kunt loeren of gissen wat er achter die grote struiken naast de garage staat, kun je nu euh, alles zien…

Vorig jaar zagen we een paar zeer mooie tuinen, o.a. een in de Wijnstraat in Sint-Pauwels, de straat waar ik in mijn vroege jeugd woonde. De familie De Cauwer-Rombaut, onze vroegere buren hebben werkelijk een prachtige tuin. De eigenaar zit in de branche, maar toch. Hieronder een paar impressies.

Ik hoop over de editie van dit jaar een uitgebreid verslag te kunnen doen. Vorig jaar zat dat er niet in, ik had toen net mijn job opgezegd en had andere dingen aan mijn hoofd.Leave a Reply