Viburnum plicatum ‘Mariesii’


De meimaand is mijn favoriete tuinmaand, veel fris groen, veel knoppen die nog veel meer moois beloven en vooral veel prachtige bloeiende planten.

Er zijn heel wat soorten viburnums, maar dit is volgens mij een van de mooiste: viburnum plicatum ‘Mariesii’. Deze struik is een ‘afleggertje’ dat we meenamen uit onze vorige tuin. Hij is nu ongeveer 5 jaar oud en 1,8 m hoog, een forse groeier dus.

De variëteit ‘Mariesii’ wijkt af van de gewone plicatum, op de takken verschijnen bloemschermen met kleine crèmekleurige bloempjes met daaromheen helder witte grotere bloemen. Die schermen bevinden zich over de hele lengte van de horizontaal groeiende takken. In de herfst krijgen de bladeren een prachtige roodbruine kleur.

Een aanrader voor iedereen die er plaats voor heeft in de border, ook prachtig als solitair, dan kun je hem in zijn volledige breedte laten uitgroeien.Leave a Reply