Afvoerbuis


Bij het omspitten van wat de kruidentuin moet worden, stootten we op een onaangename verassing. Een afvoerbuis van een van de regenpijpen van het dak was over een lengte van 2 meter volledig kapot. Blijkbaar is bij het nivelleren van de grond een zwaar voertuig over de buis gereden, die trouwens niet diep genoeg in de grond zit.

De aarde rondom de buis hebben we volledig weggegraven en het kapotte stuk met behulp van een ijzerzaag weggenomen. Bij de firma “De Schacht” legde een behulpzame man uit hoe we er een nieuw stuk buis konden tussen steken: uiteraard een nieuw stuk afvoerbuis en 2 schuifmoffen. Die schuifmoffen kun je volledig over de bestaande buis schuiven, waarna je de nieuwe buis ertussen kun passen.

Piece of cake, als je de juiste stukken hebt. Een gewone mof heeft immers een verdikking in het midden waardoor hij niet volledig over de bestaande afvoerbuis kan geschoven worden, daardoor zou het nieuwe stuk buis er nooit tussen passen.
Goed advies is goud waard.Leave a Reply