Wolkbreuk


Gisteren kregen we hier een wolkbreuk op ons dak, onze straat was ondergelopen, de riolering kon de zondvloed niet aan en duwde het water langs de leidingen naar omhoog. Het water in de wc begon vervaarlijk te borrelen en spoot uit de lavabo tot tegen de muur.

Ons terras stond na 15 minuten bijna blank, gelukkig helt het genoeg af en ook de tuin loopt wat naar beneden. Na een uur stortregenen lag achteraan de tuin een ‘natuurlijk vijvertje’ van 3 meter breed en 10 meter lang. Iets om rekening mee te houden bij het uittekenen van de borders… Ook een gedeelte van de voortuin stond blank, ik was in de voormiddag net begonnen met de laatste fase van het uitdiepen van wat de kruidentuin moet worden.

Een paar uur na het onweer was het water in de tuin en gelukkig ook op straat, volledig verdwenen. We weten nu ook meteen dat we zandgrond in de tuin hebben die het water zeer goed doorlaat, misschien iets te goed. Dus bij het klaarmaken van de borders deze herfst een flinke dosis compost in de bovenlaag verwerken!Leave a Reply