Clematis


In onze vorige tuin hadden we verschillende clematissen, klimplanten die heel uitbundig bloeien. Tegen een muur van het terras stond een ‘Clematis hybr. ‘Jackmanii Superba‘ en op een pergola groeide een uit de kluiten gewassen ‘Clematis montana‘.

De montana bloeit van mei tot juni en heeft een massa kleine witte tot licht roze bloemen, heeft een enorme groeikracht, moet niet worden gesnoeid en heeft bijna geen last van de verwelkingsziekte waar andere clematissen wel eens vaker last van hebben.

Dus een ‘Clematis montana’ wilden we beslist terug in onze tuin hebben. Een drager om tegen te klimmen was gauw gevonden, de vorige bewoners hadden aan de zijkant van het huis een aantal palen als afscherming in het verlengde van het terras in de grond geslagen. Dit in afwachting dat de haag, ‘Cupressocyparis x leylandii‘ hoog genoeg was. De meeste van die palen, meer dan 80 (tachtig) hebben we verwijderd wegens ehh te veel palen, maar een aantal leek ons inderdaad geschikt om een clematis tegen te laten groeien.
Wordt vervolgd.Leave a Reply