Clematis montana


In het verlengde van het terras, lieten we een aantal palen, ongeveer 1,7 m hoog, staan en spanden we er een aantal leidraden tussen. Daartegen plantten we, een aantal maanden terug, 2 (Hilde houdt niet van half werk) variĆ«teiten van Clematis montana. De ene soort Clematis montana ‘Rubens’ heeft roze bloemetjes en roodachtige bladeren.

Clematis montana 'Rubens' 1

De andere variĆ«teit heeft zoals de naam laat vermoeden witte bloemetjes: Clematis montana ‘Grandiflora’ (C.m.alba).

Clematis montana grandiflora 1

Daar de 2 soorten op hetzelfde moment bloeien zou dit een goede mix moeten geven. Het zijn sterke groeiers, pas 2 maand geleden aangeplant hebben ze al heel wat uitlopers gevormd die de basis van een stevig gestel zullen vormen.

Clematis-palen

De Montana bloeit op houtachtige stengels, dus als er moet worden gesnoeid: na de bloei zodat er zich nog nieuwe stengels kunnen vormen waarop volgend jaar bloemen komen.Leave a Reply