Bomen planten


In onze vorige tuin hadden we een paar bomen, oa. een kanjer van een kerselaar, maar die had spijtig genoeg al de geest gegeven vooraleer we verhuisden, een pruimenboom (een erfenis van de vorige bewoners) en een Acer Campestere ‘Elswijk’.
Nu de herfst hier is wordt het stilaan tijd om een paar bomen uit te kiezen voor deze tuin.

We hebben reeds een Catalpa, dit jaar ruim een meter gegroeid zowel in de hoogte als in de breedte, die we niet gaan knotten omdat hij ideaal gepositioneerd is om riante zijgevel van onze achterburen te camoufleren en zoals reeds eerder gezegd heb ik een hekel aan bolboompjes.

Om de positie van de bomen in de tuin te bepalen hebben we rekening gehouden met de positie van de zon, de onderlinge afstand en de uiteindelijke hoogte en de vorm van de kruin. Daar het terras aan de zuidkant ligt hebben we daar rond de middag geen schaduw meer, dus een strategisch geplaatste boom kan hier de oplossing bieden. Het is trouwens heel plezant om in de lommerte van een boom te tafelen.
Later meer.Leave a Reply