Bomen planten vol. 2


Een Acer Campestre ‘Elsrijk’ of Spaanse aak willen we beslist terug in onze tuin. In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden is het een inlandse boom, de naam Spaanse aak is een aanduiding die past in het rijtje, Japanse esdoorn en Noorse esdoorn. De variļæ½teit ‘Elsrijk’ heeft kleine donkergroene bladeren die in de herfst felgeel kleuren en krijgt een brede kegelvormige kruin die later eivormig wordt. Dit zal een mooi contrast geven met de Catalpa met zijn wijde, open kruin en grote lichtgroene bladeren.

De Acer Campestre ‘Elsrijk’ kan een hoogte van 12 m bereiken, niet een echt grote boom dus, maar daar hij vrij centraal in de tuin komt mag hij niet al te veel schaduw geven. De esdoorn is een vlugge groeier, krijgt vrij vroeg bladeren en houdt die ook heel lang.Leave a Reply