Buxus Sempervirens


Vorig weekend hebben we de woningzijde van de toekomstige petanquebaan afgelijnd met Buxus Sempervirens. Verschillende mensen vroegen zich af of zo’n haagje stevig genoeg zal zijn om een wegketsende boule van 730 g tegen te houden. De eerste jaren natuurlijk niet, maar buxus groeit niet zo vlug en vormt dus vrij stevig hout en krijgt met een goede bemesting een heel dichte structuur.

Bovendien hebben we de stekjes slechts 10 cm uit elkaar geplant, zodat er een dense begroeiing zal ontstaan die zelfs de boules van een volbloed tireur zoals Mark zou moeten weerstaan. Merk op dat ik dit in de voorwaardelijke wijs geschreven heb… Maar we hebben er goede hoop op.

De stekjes, ongeveer 130 stuks, haalde ik bij mijn moeder die een heleboel buxushaagjes en -bollen heeft. Op aanwijzing van deze buxussite gebruikte ik stekpoeder om een goede beworteling van de stekjes te verkrijgen. De ideale maand om te stekken is september, dus we zijn een maand te laat, maar met het uitstekende nazomerweer van de laatste weken, moet het ook wel lukken hoop ik.Leave a Reply