Schimmel op Catalpa deel 2


Zoals de man in het tuincentrum had aangeraden, heb ik de stam van onze Catalpa ‘afgewassen’ met een spons en een sopje met bruine zeep, ik hoop dat onze geburen met niet bezig zagen…

Nu dit hielp niet echt om de schimmel te verwijderen, die zit tot diepin de barsten en groeven van de bast. Gans de stam insmeren met een kleverige pasta tegen houtwonden en rot, leek ons esthetisch en praktisch niet zo’n goed idee.

Ik heb bij AVEVE dan maar een middel gezocht tegen schimmel en meeldauw en daar de stam mee besproeid, dit is nu een week geleden en de schimmelvorming is wat geminderd maar nog niet helemaal verdwenen. Misschien heeft het middel iets meer tijd nodig om in te werken.

Ik heb ook een buisvormige plastic grille gekocht om het onderste gedeelte van de stam te beschermen tegen kattenklauwen, zodat verdere schade wordt vermeden.Leave a Reply