Tuinarchitectuur part 4


Laten we op hetzelfde elan verder gaan en een foto bekijken van dezelfde site:

We zien hier weerom dezelfde buxusbollen, kleine vierkante grasveldjes. Maar het klinkerpad eindigt hier bruusk op een pleintje van blauwe hardsteen (?), als een tang op een varken. Merk ook rechts de piédestal op, hier moet misschien nog een palmier op komen te staan?? Of een bronzen beeldje?? Of??? Anyway dit is een absurde foto, net zoals de voorgaande foto: Ceci est un jardin.

Iets helemaal anders nu, een lange smalle tuin (7 x 35 m) werd helemaal opnieuw aangelegd.
De eerste foto is van mei vlak na het aanleggen van de tuin, de tweede van is van september.

mei_2003_na_aanleg

september2003_3

Eerste vaststelling: hier is toch al iets meer groen te bespeuren, nog altijd geen bloemen. Het valt hier wel op dat deze mensen een grote behoefte aan terrasruimte hebben, een terras vooraan èn achteraan de tuin!
OK, onze parameters:
Schoonheid: hier zijn die schattige bolletjes weer! Het visgraatje in de bestrating is wel ok, van de rare draai in het parcours van de tuin word ik dan weer een beetje duizelig. Het tuinhuisje achteraan de tuin met een blinde ‘muur’ is dan weer spuuglelijk. En wat te denken van het opgehoogde vijvertje in de vorm van een trapezium, mèt kromme zijde? Brrrr.

Het aspect stevigheid lijkt wel in orde, hier is zodanig veel steen gebruikt dat het zaakje nog wel een tijdje zal meegaan.

Over de bruikbaarheid: als je graag een terrasje doet, dit is the place to be! Onderhoud valt reuze mee, enkel wat struiken snoeien en de grasmachine over het gazonnetje duwen.Leave a Reply