Tuinarchitectuur part 5


Vandaag nog verder gegoogled op ‘tuinarchitectuur’: het niveau blijft bedroevend laag. Een verdere bespreking van alle foto’s die ik verzamelde zou even saai worden als de ontwerpen en foto’s zelf. Daarom laat ik me meeste beelden voor zichzelf spreken, met hier en daar een korte commentaar.
Nog een tip voor de tuinontwerpers, koop een goed digitaal toestel of neem een goede fotograaf onder de arm.


Dit zou ik als tuinarchitect niet op mijn site durven zetten.


Het Mallorca van de lage landen…


Ik dacht eerst dat het om een zwembad ging, maar de tuindesigner noemt het zelf ‘de verhoogde tuin’.


Op de website staat naast deze foto: Tuinaanleg xxxxx helpt u bij het verwezenlijken van uw droomtuin.
Nou moe!

De meeste tuinontwerpers maken een onderscheid tussen ’strakke tuinen’ en ‘vrije tuinen’. De ’strakke tuinen’ zijn blijkbaar in de mode, geef mij maar een ‘vrije tuin’ (domme naam als je het mij vraagt) met een gebalanseerde mengeling van borders, gras, verharding, vaste planten, bomen, struiken, groenblijvend en bladverliezend. Voor mij is kleur in een tuin heel belangrijk en dat mis ik in de meeste ‘hedendaagse’ ontwerpen, die enkel een variatie van groen kennen.2 Responses to “Tuinarchitectuur part 5”

 1. Anonymous Says:

  beste,

  als je niets van die ontwerpen goedvindt, hoe zou jij het dan doen? Een grote bek opzetten kan je wel door anderen af te breken, maar resultaten vind ik hier niet.

  Een tuinarchitect werkt nog altijd in samenwerking met de klant. Wil de klant een cirkelvormig of rechthoekig patroon, ronde buxus of kiezeltjes waar mos op komt, dan ga je daar mee akkoord, klant is koning, voor de problemen waarschuw je de klant ook op voorhand. Sommige klanten werken ook graag in de tuin en ontzien de het vele werk niet.

  Trouwens niet iedereen kan zomaar een website maken zoals jij het presenteert (knap werk btw) of is een echte fotograaf of heeft de middelen om een professioneel iemand te betalen.
  Hopelijk denk je hier eens aan voor je anderen afbreekt.

  Met vriendelijke groeten

  Tuinarchitecte Laura V.

 2. Antoon Jaminé Says:

  Beste Laura,

  Het is heus niet mijn bedoeling om iemand te schofferen, ik wou alleen maar de lamentabele staat van (de presentatie) de tuinarchitectuur op het web aantonen en de ‘hedendaagse’ saaie, uniforme tuinarchitectuur aanklagen. Je zult in de hele reeks geen enkele firmanaam vinden!
  Zeg nu zelf Laura, zou jou met een van firma’s die bovenstaande prentjes presenteren in zee gaan, nee toch? Een zeker niveau van professionalisme mag men toch wel verwachten…
  Trouwens als jij mooie realisaties hebt, met een paar mooie foto’s, wil ik die graag op deze blog voorstellen. Doen!
  Je kan mij mailen op antoon.jamine@telenet.be

Leave a Reply