Vogels Voeren & Beloeren


Natuurpunt organiseerde vorig weekend weer, voor de zesde keer reeds, de grote vogeltelling Voeren & Beloeren. Duizenden mensen observeerden de vogels in hun tuin rond de voederplaatsen. Het telweekend is een onderzoeksproject dat informatie oplevert over de variatie en evolutie aan vogelsoorten in tuinen.

Dit jaar werden gemiddeld 43 vogels per tuin geteld, een ferme stijging tegenover 31 vorig jaar. Het is niet zo dat er dit jaar plots meer vogels zijn, maar door de koude van de laatste weken komen ze meer voedsel in de tuin zoeken.
Ik telde er 22, niet bijster veel, maar dat komt omdat de tuin nog vrij kaal is. Met meer dicht struikgewas en een paar grotere bomen in onze tuin zullen we ongetwijfeld meer vogels kunnen lokken.

De top vijf van vorig jaar was: huismus, turkse tortel, merel, koolmees en pimpelmees.
Resultaten voor dit jaar worden rond 20 februari verwacht op de site van Natuurpunt.Leave a Reply